Idén is folytatja „Az emberi oldal” elnevezésű támogató kezdeményezését a Profession.hu

Idén is folytatja „Az emberi oldal” elnevezésű támogató kezdeményezését a Profession.hu


Összefoglaló

A Profession.hu a Kézenfogva Alapítvánnyal karöltve nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy konkrét példákon és praktikus tanácsokon keresztül segítse a munkáltatók és a megváltozott munkaképességű álláskeresők egymásra találását.

2022. February 16. https://azemberioldal.hu/; https://rehabportal.hu/februartol-indult-utjara-a-profession-hu-uj-kezdemenyezese-az-emberi-oldal/; https://kezenfogva.hu/

 

 

A Profession.hu elkötelezett a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási helyzetének javítása iránt, melyet jól mutat az, ahogyan az erre a célra létrehozott azemberioldal.hu oldalon fogalmaznak

„Megváltozott munkaképességű embert alkalmazni nem jótékonykodás. A munkaerő-piacon körültekintve számos olyan példát találunk, ahol a cégek egyértelmű sikerként számolnak be a programjukról. Értékes, a munkájuk iránt elkötelezett kollégákat találtak.”

A KSH 2020-as adatai szerint Magyarországon közel 460 ezer megváltozott munkaképességű ember él. A koronavírus világjárvány hatására megtorpanó gazdaság a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piacát érzékenyen érintette, melynek következtében sokan elvesztették munkájukat. 2022-re szinte minden gazdasági ágazatban állandóvá vált a munkaerőhiány, melynek következtében a vállalatok egyre nehezebben tudják feltölteni a meghirdetett álláshelyeiket. 

A kialakult helyzet, valamint az állami támogatások (vagy éppen a rehabilitációs hozzájárulási adó elkerülése, melyről részletes információkat és egy kalkulátort is talál ezen a linken) ráirányították a figyelmet a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában rejlő potenciálra.

Magyarország egyik vezető állásportáljaként a Profession.hu kötelességének érzi, hogy 

  • elősegítse a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci elhelyezkedését, 
  • aktívan támogassa partnereit ennek a munkaerő-piaci csoportnak a megtalálásában, majd 
  • a felvett kollégák integrációjában. 

A pozitív hazai és nemzetközi példák bemutatása mellett kiemelt szakmai partnerükkel, a KézenFogva Alapítvánnyal közösen, gyakorlati tanácsokkal segítik a munkáltatói programok kialakítását és működtetését.

A fentieken túl jól mutatja a Profession.hu megváltozott munkaképességű emberek támogatása iránti elköteleződését, hogy a felületükön február hónaptól minden, megváltozott munkaképességű embereknek szóló álláshirdetés feladását egy jelképes, 1 Ft-os áron teszik lehetővé a 25 főnél több munkavállalót foglalkoztató cégek számára. Erről minden további részlet megtalálható, itt.

Kerekesszékes hölgy számítógépen dolgozik egy irodában.
Vissza