IBM Magyarország Kft.

IBM Magyarország Kft.

Az IBM Magyarországi Kft. hardverek, szoftverek, számítógépek és alkatrészek értékesítésével, javításával és karbantartásával, számítógépes rendszerfejlesztéssel foglalkozik.

Az IBM-nél átgondolt, komplex humánerőforrás rendszer támogatja a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek integrációját a közösségbe. A vállalat külön szakértői csoportot állított fel, és belső eljárásokat rögzített a speciális igényű munkaerő befogadására.

A vállalat minden tekintetben akadálymentes környezetet biztosít dolgozóinak. A fizikai akadályok megszüntetése mellett megfelelő infokommunikációs eszközökkel segíti a speciális igényű munkatársakat. A fogyatékossággal élő dolgozók személyes ügyeinek intézésére külön szakértői csapat áll rendelkezésre.

A vállalat megalapította a fogyatékos emberek munkahelyi integrációjával foglalkozó projektcsapatát, melynek köszönhetően az Ability6 program ötlete is megszületett, melynek megvalósításban a Kézenfogva Alapítvány fontos támogató partnerként működött közre a jelöltek toborzása, az alkalmakon való részvétel és az előadások tartása által.

Az Ability6 elnevezés egy angol kifejezésből származik, melynek alapja mottójuk, mely szerint a képességekre és ne a fogyatékosságokra fókuszáljunk, a 6-os szám pedig a hat workshop alkalmait jelöli, melyeket egy féléves időszak alatt tartottak meg. A workshopokon készségfejlesztő tréninget, valamint önéletrajzíró és interjútechnika bemutató tréninget kapnak a résztvevők. .

 

A jógyakorlatot bemutató forrásanyagok ismertetése

A megváltozott munkaképesség jellege: autista, mozgássérült, látássérült, hallássérült, egészségkárosodott

A foglalkoztatás formája: részmunkaidő, teljes munkaidő, távmunka

 

A film

 

 

Forrásanyag

https://www.hrportal.hu/c/fogyatekossag-barat-munkahely-az-ibm-20120322.html

http://mef.forum.hu/ckfinder/userfiles/files/Jo_gyakorlatok_webre.pdf

https://kezenfogva.hu/node/1618

Vissza