Hetente jelentkezik a Kossuth rádió Akadálymentesen című rovata

Hetente jelentkezik a Kossuth rádió Akadálymentesen című rovata


Összefoglaló

A Kossuth Rádió hétfő délelőttönként 10:15-től jelentkező Akadálymentesen című rovatában a testi vagy értelmi fogyatékossággal élők mindennapi kihívásaival foglalkozik, valamint bemutatásra kerülnek az őket támogató intézmények és civil szervezetek.

2022. April 25.

 

 

Az Akadálymentesen című rovat állandó riportere, Nagy Bálint, aki maga is mozgáskorlátozott, az érintettek szemszögéből szeretné felhívni a figyelmet arra, mennyire fontos, hogy ne csak intézményi szinten, hanem az embertársaink fejében is megvalósuljon az akadálymentesítés. Ő maga úgy fogalmazott, hogy érintettként hidat tud képezni az épek és a sérültek között.

„Alapvetően a fogyatékkal élőket próbáljuk segíteni a munkakeresésben és programajánlókkal is. Az épek felé próbáljuk az érzékenyítést és minél jobban megmutatni, hogy igenis léteznek és élnek velünk fogyatékkal élők, tőlük nem kell félni, ők is olyan emberek, mint mindenki más” - magyarázta a riporter. A műsor valójában mindenkinek szól, hiszen a sérült emberek mindennapjai a fogyatékossággal nem rendelkezők számára is érdekes lehet.

Nagy Bálint abba is beavatta a hallgatókat, hogy súlyos kismedencei fejlődési rendellenességgel született, ezért az önálló közlekedését 12 centiméteres cipőemelés segíti. Személyi edzővel dolgozik azért, hogy állapotát szinten tudja tartani. Azonkívül dolgozik is; sorstársai helyzetének javítása okán nagy lelkesedéssel vágott bele az Akadálymentesen rovat riporteri feladataiba.

 

Nagy Bálint a Kossuth Rádió szerkesztő-riportere

 

Az egyes részeket a www.mediaklikk.hu oldalon, utólag, podcast formájában is meg lehet hallgatni. A legutóbbi adásban a segítő kutyákat ismerhettük meg, akiknek feladata a sérült emberek biztonságos közlekedését elősegíteni, de az adásból megtudhatjuk, hogy emellett még miben tudnak hozzájárulni gazdáik mindennapi boldogulásához. A segítő kutyáknak feladatuk szerint több fajtája létezik. Megtudhatjuk, hogy melyek ezek, mint ahogy azt is, hogy milyen helyekre kísérhetik el gazdáikat. Egy segítő kutyákkal foglalkozó szervezet képviselője is megszólal a rovatban.

A 2022. április 4-i, segítő kutyákról szóló adás meghallgatható a következő linken:
https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2022-04-04_10-12-00&enddate=2022-04-04_10-23-00&ch=mr1


Forrás:
https://hirado.hu/kultura-eletmod/teveradio/cikk/2021/11/10/ismerjek-meg-a-kossuth-radio-legujabb-rovatat-video

A kép forrása:
hirado.hu
 

Egy kislány egy vakvezető kutyát ölel.
Vissza