Fülöp Attila: több mint 57 milliárdra pályázhatnak megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek

Fülöp Attila: több mint 57 milliárdra pályázhatnak megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek


Összefoglaló

A kormány 57,2 milliárd forintnyi bér-dologi támogatást nyújt a rehabilitációs akkreditációs tanúsítvánnyal rendelkező gazdasági társaságoknak - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára 2022. október 4-én Budapesten.

2022. October 04. MTI

 

#akkreditált munkaadók #Fülöp Attila #gondoskodáspolitika #támogatás #pályázat

Fülöp Attila a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. központi varrodájában Koszorús László ügyvezető igazgatóval együtt megtartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy mintegy 400 ilyen céget tartanak számon.

Ezen foglalkoztatók számára írták most ki a megváltozott munkaképességű emberek 2023-as, rehabilitációs célú foglalkoztatásának támogatására vonatkozó pályázatot, amely megkönnyíti a gazdasági tevékenységüket.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a felhasználható összeg. A kormány nagyjából 33 ezer megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását támogatja mintegy 1100 telephelyen szerte az országban – emelte ki.

Fülöp Attila hozzátette, az a cél, hogy mindenkinek legyen állása, aki szeretne dolgozni. Megjegyezte, hogy ma már minden második megváltozott munkaképességű ember munkabérből tartja el magát. Ebben az üzleti megfontolás és a szolidaritás egyaránt megnyilvánul - mondta.

A támogatásra október 30-áig pályázhatnak a cégek a fővárosi kormányhivatalnál elektronikusan - közölte az államtitkár.

Az energiaárak növekedése a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cégeket is sújtja, ezért a kormány fokozottan segíti ezeket a vállalkozásokat - hangoztatta.
 


Forrás: MTI

Fotó: MTI / Kovács Tamás

 

 

Fülöp Attila, gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár a varrodában
Vissza