Foglalkoztatást segítő pályázat valósul meg

Foglalkoztatást segítő pályázat valósul meg


Összefoglaló

A FOGLALKOZTATÁS 2020 pályázat keretében 28 szervezet kapott támogatást arra, hogy 2021. végéig foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások és modellprogramok révén segítse elő a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását.

2021. November 17. https://kockapontcoffee.wixsite.com/kockapont

A „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci integrációját elősegítő programok támogatása” - FOGLALKOZTATÁS 2020 című pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet koordinálja. A pályázati program révén 28 szervezet kapott vissza nem térítendő támogatást szakmai programjának ez év végéig történő megvalósítására. A program országszerte 14 településen közel 250 megváltozott munkaképességű személynek jelent segítséget álláskereséséhez, állásának megtartásához.

A pályázati program célja, hogy a pályázó szervezet és a munkáltató szoros együttműködése során, foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások biztosítása által és modellprogramok révén segítse elő a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékos személyek által betöltendő új munkahelyek létesítését és munkahelyeik megőrzését.

A megvalósításra kerülő szakmai programok nagyon változatosak, a foglalkozási rehabilitációs célú munkaközvetítés mellett számos más szakmai tevékenység, fejlesztés is megvalósul. A pályázati program keretében a megváltozott munkaképességű személyek álláskeresési tanácsadásokon, kompetenciafejlesztéseken, képzéseken, állásbörzéken, munkáltatói látogatásokon vehetnek részt. Mindemellett több speciális fejlesztés is megvalósul, melyre egyik konkrét példa egy olyan online tananyag kifejlesztése, ami az álláskeresésre való felkészülésben nyújt segítséget. Az online tananyagot a Kockacsoki Nonprofit Kft. szakemberei kifejezetten autista álláskeresők számára állították össze, a tananyag azonban más fogyatékossági típusba tartozó, vagy tartós egészségkárosodással élő személyek számára is hasznos segítség lehet. Az online képzési anyag rövid leírása ide kattintva érhető el.

A Foglalkoztatás 2020 pályázatról bővebb információ az NSZI honlapján érhető el.

Egy hölgy ír a laptopja mellett
Vissza