Flextronics International Kft.

Flextronics International Kft.

A Flex 5 kontinensen több mint 30 országban 200.000 munkavállalót foglalkoztat. Magyarországon 6 telephelyen nyújt komplex szolgáltatást ügyfelei számára a terméktervezéstől kezdve a gyártáson és a logisztikai tevékenységeken át egészen a termékek értékesítés utáni szervizeléséig.

A cég tőle elvárható mértékben lehetőséget biztosít arra, hogy a fogyatékkal élő képzett pályázók is részt vehessenek a kiválasztási folyamatban. Példaértékű az a hozzáállás, miszerint a Flex-hez jelentkező álláskereső számára, amennyiben bármilyen speciális körülményre van szüksége ahhoz, hogy részt tudjon venni a kiválasztási folyamatukban, azt számára biztosítják.

A nemzetközi cégcsoport magyarországi leányvállalatának célcsoportja a hallássérült munkavállalók, így a szervezet életében a célcsoport jellegéből adódóan elsősorban az infokommunikációs akadálymentesítés kapott és kap nagy szerepet.

Budapesti telephelyükön több munkakörben foglalkoztatnak siket és nagyothalló munkavállalókat és folyamatosan fejlesztik a fogyatékossággal élő emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. Kiemelten fontosnak tartják, hogy megoldást találjanak azokra a nehézségekre, amelyekkel ipari környezetben szembesülnek a siket és nagyothalló kollégák. Ilyen váratlan helyzet lehet egy tűzriadó is, mely a hallássérült munkatársaknak komoly veszélyforrás. Erre az esetre a vállalatnál egy tűzrendészeti szempontból fontos akadálymentesítési akció valósult meg. Ennek keretében a cég 20 olyan okosórát szerzett be, mely tűzriadó esetén (rezgő jelzéssel) riasztást tud biztosítani a siket és nagyothalló munkavállalók számára.

 

A jógyakorlatot bemutató forrásanyagok ismertetése

A megváltozott munkaképesség jellege: hallássérült

 

Forrásanyag

https://akadalyugras.hu/jo-gyakorlatok/flex-international-kft

https://fbm.hu/wp-content/uploads/2019/04/fogyatkossg-bart-munkahely-elismers_jgyakorlat-gyjtemny.pdf

https://www.paktumportal.hu/munkaadoknak/hirek-erdekessegek/felelos-zalaegerszegi-foglalkoztatok---flextronics-international-kft?vakbarat=1?vakbarat=1

Vissza