Bonyhádon nyitott új üzemet az ERFO

Bonyhádon nyitott új üzemet az ERFO


Összefoglaló

Nyolcvan megváltozott munkaképességű embernek ad munkát a Kézmű-, Erfo-, Főkefe új telephelye.

2022. January 21. MTI

 

Kedden nyitották meg az ERFO új, bonyhádi telephelyét. Csizi Péter, a vállalat ügyvezetője elmondta, hogy az új bonyhádi üzem, már a cégcsoport 207. hasonló létesítménye. A legnagyobb, magyar akkreditált foglalkoztató a tavalyi évben 12 új telephelyen több mint 700 munkahelyet hozott létre, döntő többségét MMK munkavállalók számára.

Facebook link​​​​​​​


Ma már csaknem minden második megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára kedden Bonyhádon.

Fülöp Attila a Kézmű-, Erfo-, Főkefe Nonprofit Közhasznú Kft. új üzemének átadásán hozzátette: tíz éve az Orbán-kormány olyan országot vett át, ahol 3,6 millió ember dolgozott, 73 500 forint volt a minimálbér, és a megváltozott munkaképességűek közül csak minden ötödik tudott elhelyezkedni.

Ma 4,7 millió ember dolgozik az országban, 200 ezer forint a minimálbér, csaknem majdnem minden második megváltozott munkaképességű bérből tartja el magát és a családját – mondta.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a cég új telephelye az egész országnak fontos, mert általa is növekedni tud a gazdaság, és sok családnak ad megélhetést.

Azt mondta, a bonyhádi üzemnek van egy szolidaritási értéke is. Fontos, hogy munkalehetőséget teremtsünk azoknak, akiknek valamiért megváltozott, de nem tűnt el a munkavégző képességük a tíz éve meghirdetett “segély helyett munka” elvnek megfelelően – fűzte hozzá.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője többek között arról beszélt: a kft. bonyhádi üzemére nem csak azért van szükség, hogy ki tudja egészíteni az itt dolgozók jövedelmét, hanem azért is, mert a megváltozott munkaképességűek érezhetik, a társadalomnak szüksége van rájuk és értékes munkát végeznek. Megjegyezte, az elmúlt években Bonyhádon jelentősen fejlődött a gazdaság, a város ipari parkja újabb csarnokokkal bővült; az Erfo Kft. telephelye azoknak ad munkát, akiket ott nem tudnak alkalmazni.

Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), Bonyhád polgármestere elmondta, azért is fontos az új lehetőség a megváltozott munkaképességűeknek a városban, mert a környező településeken a hasonló üzemek bezártak.

Csizi Péter, a kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy nyolcvan megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat, és várhatóan a jövő héten öttel még nő az üzem létszáma.

Ismertette, hogy a cégcsoport több mint 900 üzleti partnerének tízezer fajta, 24 millió terméket ad el évente. A cég létszáma évről évre nő, ezzel párhuzamosan növekszik a cégcsoport árbevétele is.

“Azt tapasztalom, hogy a kormánynak fontos a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása, és azok a védett üzemek, ahol piaci körülmények között, de az egyéni szükségletekhez igazodva tudjuk foglalkoztatni őket” – mondta az ügyvezető.

Bonyhádon az új üzem átadásakori szalagátvágás
Vissza