Miért küzdenek még mindig a fogyatékkal élő munkavállalók a munkahelyi felvételért?

Miért küzdenek még mindig a fogyatékkal élő munkavállalók a munkahelyi felvételért?


Összefoglaló

A MMK és fogyatékossággal élő emberek évtizedek óta alulfoglalkoztatottak, annak ellenére, hogy bizonyítottan több szempontból is előnyös a foglalkoztatásuk a munkaadók számára. A Bloomberg videó riportjában bemutatják, hogyan próbálnak ezen változtatni az érdekvédők és a vállalkozások.

2022. August 04. Forbes, Facebook

 

 

Ajánljuk tisztelt olvasóink figyelmébe a Bloomberg Quicktake tájékoztató videó riportját a fogyatékossággal kapcsolatos foglalkoztatási kérdések széles köréről. 

A fogyatékossággal élő emberek évtizedek óta krónikusan alulfoglalkoztatottak az Egyesült Államokban a diszkrimináció elleni szabályozás és a munkáltatók számára nyújtott előnyök ellenére. Miközben az MMK munkavállalók a vállalati ranglétra minden lépcsőfokát elérték már, nagy százalékuk nem talál munkát a rekordalacsony munkanélküliség ellenére sem.

A Bloomberg "A munka jövője" című műsorának ebben az epizódjában azt vizsgálják meg, hogy a fogyatékossággal élő amerikaiak még mindig akadályokba ütköznek az alkalmazásuk során, pedig a munkanélküliségi ráta öt évtizedes mélyponton van. 

A videóban bemutatják a fogyatékossággal élő emberek alulfoglalkoztatottságának és munkanélküliségének megnyilvánulásait, illetve azokat az okokat, akadályokat, amelyekkel a fogyatékossággal élők álláskeresésük során szembesülhetnek.

Emellett a riportban megjelennek a vállalatok által a fogyatékossággal élő munkavállalók felvétele és megtartása érdekében bevezetett megoldások, a különböző munkahelyi akadálymentesítésre irányuló alkalmazkodási módszerek.

Javasoljuk, hogy angolul kevésbé beszélő felhasználóink állítsák be az automata fordítást a Youtube vidóban (beállítások -> feliratok -> automatikus fordítás).

 

Forrás:

Youtube, Bloomberg QuickTake Originals

A képen egy kerekesszék látható székek között a toborzás felirat mellett.
Vissza