Autizmussal élő gyerekek szüleinek indult szülőklub

Autizmussal élő gyerekek szüleinek indult szülőklub


Összefoglaló

Együtt könnyebb!- címmel indult szülőklub autizmussal élő gyerekek szüleinek a Szikra Tehetséggondozó Egyesület szervezésében, amin ingyenes a részvétel.

2022. September 13. https://www.facebook.com/szikra.tehetseg/

 

#autizmus #rendezvény #képzés #támogatás

A projekt egy 10 hónapon át tartó előadássorozatot foglal magába, illetve 2 családi napot. Célja, hogy teljes körű és szakszerű szakértői tanácsadásban részesüljenek az autista gyermekek szülei. A szülők különböző szakemberekkel konzultálhatnak, az előadások után kérdéseket tehetnek fel nekik. Lehetőség van a személyes részvétel mellett online is becsatlakozni, ráadásul ingyenes a lehetőség minden szülőnek, aki érintett a témában. 

Az előadások témái az autizmus diagnosztizálásától, a kommunikáción keresztül, a fejlesztésig nagyon sokrétűek lesznek, a teljesség igénye nélkül szó lesz a tanulásról, étkezésről, integrációról, szegregációról, játékról, és a szabadidő tervezésről is.

A 10 hónapig tartó projekt keretében 10 alkalommal, 20 különböző előadás hangzik majd el, valamint 2 családi nap is megrendezésre kerül, amire várják a gyerekekkel együtt a szülőket, testvéreket, családtagokat is.

További információ, és a részletes program erre a  linkre kattintva érhető el.

 

 

Egy gyerek a földön ülve kirakóval játszik.
Vissza