A Jamba Hungary szolgáltatásai 2022-ben is segítenek közelebb hozni a munkaadókat és a fogyatékos személyeket.

A Jamba Hungary szolgáltatásai 2022-ben is segítenek közelebb hozni a munkaadókat és a fogyatékos személyeket.


Összefoglaló

A Jamba célja a társadalmi fenntarthatóság előmozdítása fogyatékossággal élő emberek karrierjének fejlesztésén és nyitott munkahelyek támogatásán keresztül. 2022-ben munkaadóknak és fogyatékossággal élő személyeknek szóló szolgáltatásaikkal kívánják elősegíteni, hogy minél több MMK személy tudjon rátalálni a számára megfelelő munkalehetőségre.

2022. February 02.

 

 

Egy karrier indításakor és a továbblépés során is nagyon fontosak azok a gyakorlati tanácsok, amelyek növelhetik az álláskeresés sikerességét, ezért a Jamba munkatársai 2021-ben kialakítottak egy tudástárat, melynek tartalmát karrierfejlesztő workshopokon keresztül ismertetik meg fogyatékossággal élő fiatalokkal. A rendezvények lehetőséget adnak a résztvevők számára erősségeik megfogalmazására, kommunikációjuk hatékonyságának növelésére, és az álláskereséshez kapcsolódó legfontosabb, praktikus információk megismerésére. 

Idén is folytatódik az énjövőm program keretében tavaly sikerrel megvalósított, Jamba Hungary által  szervezett Speciális karrierfejlesztő workshop fogyatékos fiataloknak.

Elsőként februárban lesz lehetőség ingyenes karrierfejlesztő workshopokon való részvételre, az alábbi időpontokban:

  • Február 10. (csütörtök), 15:30-20:00
  • Február 26. (szombat), 9:30-14:00

Helyszín: az akadálymentes online tér, Zoomon keresztül.

Jelentkezni az alábbi linken lehet: https://forms.gle/Tnwfe6ZCvXHiwLqdA

Várják azoknak a fogyatékossággal élő fiataloknak a jelentkezését, akik szívesen fejlődnének és tudatosabban szeretnének foglalkozni karrierépítésükkel.

A korábbi tréningekről készült résztvevői visszajelzések - Tekla, Enikő, Gergő, Vera és Annamari véleményének - megismerése segítheti az érdeklődőket a tréningen történő döntés meghozásában. 

Lány egy laptop előtt, a kép jobb felső sarkában a következő szöveg: #énjövőm karrierfejlesztő workshopok

Ugyanakkor nem csak fogyatékos személyeknek, hanem munkaadóknak is segítenek a fogyatékos munkavállalók sikeres befogadását mérő új szolgáltatásukkal az Inclusivity Health Check-el, (magyarul: befogadó-képességre vonatkozó egészségfelmérés).

De mi is az az Inclusivity Health Check?

Ez egy szolgáltatás, amit cégeknek, intézményeknek nyújtanak. Ennek során az Egyetemes Tervezés a Fogyatékossággal Élők Szolgálatában inkluzív csapatával együtt felmérik, hogy mennyire akadálymentes fizikailag egy munkahely, majd megismerjük a vezetők és kollégák tapasztalatait, céljait, hozzáállását a fogyatékossággal élő emberekhez. Végül javaslatokat tesznek, hogy hogyan válhatna az adott munkahely emberközpontúbbá, befogadóbbá és ezáltal társadalmilag fenntarthatóbbá.

Elmondásuk szerint ott találkoznak vállalati ügyfeleinkkel, ahol épp tartanak: egyéni igényekre szabják szolgáltatásaikat és közösen alakítják ki a fejlesztési folyamatot. 
Gyakran tapasztalják, hogy nyitott vállalatoknak is szüksége van arra, hogy felmérjék a sokszínűség és elfogadás, mint értékek, milyen mértékben vannak jelen a szervezeti kultúrában, folyamatokban, és hogy a csapatok mennyire érzik ezeknek a megvalósulását a mindennapokban - ez az Inclusivity Health Check célja. 

A riport Javaslatok fejezetében konkrét javaslatokat és következő lépéseket kínálnak, hogy az adott munkahely saját tevékenységei és szervezeti kultúrája megvalósítása során befogadóbbá és sokszínűbbé váljon, együtt meghatározva olyan bemeneti pontokat, ahol célzottan folytatódhat fogyatékossággal élő illetve megváltozott munkaképességű személyek bevonása mind célcsoportként, mind a kollegiális környezet részeként.

Ezzel a szolgáltatással a Jamba szeretne abban támogatást nyújtani, hogy a az adott munkahely még inkább sokszínű, befogadó és ezen keresztül társadalmilag fenntarthatóvá váljon, és fejleszthesse szervezeti kultúráját.
 

Laptop előtt ül egy hölgy, és a kép jobb felső részén a következő szöveg szerepel: #énjövőm karrierfejlesztő workshopok
Vissza