„2021. év Társadalmi innovációja’” díjat nyert az NSZI az Érték Vagy! Portál fejlesztéséért és működtetetéséért

„2021. év Társadalmi innovációja’” díjat nyert az NSZI az Érték Vagy! Portál fejlesztéséért és működtetetéséért


Összefoglaló

Kásler Miklós minisztertől Dr. Tóth Tibor, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet főigazgatója vehette át a tegnapi napon az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, 2021. év Társadalmi Innovációja kitüntetést, amelyet az NSZI az Érték Vagy Portál létrehozása miatt nyert el.

2022. April 06. Magyar Nemzet | Facebook | EMET

 

 

„Hősök teremtek közöttünk, egyszerű emberek között”

– mondta Kásler Miklós „A 2021. év Társadalmi Innovációja” cím átadóján. Az emberi erőforrások minisztere Széchenyi Istvánt idézve arra utalt, hogy a díjazottak a magyar társadalom minden rétegének előrejutásáért dolgoznak.

A társadalmi innováció gyakorlati megvalósításában tevékenykedők fontos feladatokat teljesítenek, értéket teremtenek a társadalom csoportjai részére. Ennek elismerésére a tavalyi év legjelentősebb társadalmi innovációs teljesítményeinek feltérképezésére nyílt pályázati felhívást hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET). A 2021. év Társadalmi Innovációja címet olyan állami és önkormányzati intézmények, valamint civil szervezetek, vállalkozások nyerhették el, amelyek tavaly a társadalmi innováció terén mérhető módon, jelentős eredményt mutattak fel és fenntartható üzleti modellel rendelkeznek.

Különösen az esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás, családtámogatás, köznevelés, szociális és egészségügyi ellátás terén kialakított modellekre terelődött a bíráló bizottság figyelme. Az elbírálás során előnyt jelentett, ha a pályázók a helyi társadalmi csoportok bevonásával tevékenykednek, közösségépítő hatással bírnak vagy össztársadalmi, országos kezdeményezéssel jelentkeztek. Kidolgozott és megvalósított ötleteket, nemzetközileg is adaptálható megoldásokat vártak a pályázóktól.

Az EMET által meghirdetett pályázaton nyertes, díjazott szervezeteknek Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a tegnapi napon, ünnepélyes keretek között az EMMI Tükörtermében adta át a jutalmat és „A 2021. év Társadalmi Innovációja” cím használatára feljogosító oklevelet.

 

 

A 2021-ES TÁRSADALMI INNOVÁCIÓS TEVÉKENYSÉGÉÉRT JUTALOMBAN RÉSZESÜLT:

  • A CédrusNet Kecskemét szenior tudáshasznosítási programja és
  • a Kacsacsőrű Művészeti Nonprofit Kft. "Kiállok érted, kiállok magamért" programja.

ELISMERŐ OKLEVÉLBEN RÉSZESÜLT:

  • Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ helyi termékek vására
  • Az Eötvös József Református Oktatási Központ Suliplusz projektje
  • A Nagykanizsa Központi Óvoda "Innovatív utak a fenntartható jövőhöz" projektje
  • A Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény népi fajátszótér promja
  • A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet Érték Vagy! Portálja.

 

Monszpart Zsolt, az EMET főigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között arról beszélt, hogy a technológiai innovációkkal kapcsolatos pályázati rendszer már harminc éve működik Magyarországon, és különböző díjakkal ismerik el a jelentkezők munkáját. A társadalmi innovációt viszont ilyen elismeréssel még nem tüntették ki. Örömteli, hogy a társadalmi innováció elismerése így a médián keresztül is megjelenhet, mert rengeteg hős van jelenleg az országban, akik kitűnő ötletekkel segítik a társadalmi problémák megoldását. Mindez példaértékű, ezért széles körben kell megismertetni őket.

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által benyújtott az „Érték Vagy! Portál, az intelligens rehabilitációs álláskereső platform" pályázatát az emberi erőforrások minisztere "A 2021. év Társadalmi Innovációja" cím elnyerésében részesítette, amely elismerést az Intézet főigazgatója, Dr. Tóth Tibor vett át a tegnapi napon a minisztertől.

 

 

 

 

A 2021. év Társadalmi innovációja logó

Források:
https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/04/erteket-teremt-a-tarsadalmi-innovacio
https://emet.gov.hu/rolunk-irtak-a-tarsadalmi-innovacios-dij-a-mediaban/
https://nszi.hu/hirek/hirek/kituntettek-az-intezetunket
Kásler Miklós miniszter és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet Facebook oldala

 

Kásler Miklós minisztertől Dr. Tóth Tibor átveszi a díjat
Vissza