Hová fordulhat segítségért?

Hová fordulhat segítségért?

 

1. Rehabilitációs Hatóság

A megyei kormányhivatalokban működő hatósági ügyintézők segítséget nyújtanak az elhelyezkedés sokféle szegmensében.

A rehabilitációs hatóságok a fővárosi és megyei kormányhivatalok keretében végzik tevékenységüket. A Hatóság a megváltozott munkaképességű személyek ellátási rendszerének működtetésért, a jogszabály által meghatározott esetekben a komplex minősítések, valamint egyéb eljárások lefolytatásáért felel. A Hatóságnál dolgozó rehabilitációs ügyintézők feladata a rehabilitációs szolgáltatások nyújtása, valamint a munkavállalás megkönnyítése, amelyet a foglalkozási rehabilitációs célú munkaközvetítés szolgáltatása hivatott elősegíteni.

A rehabilitációs hatóságok elérhetőségei:

https://szocialisportal.hu/jarasi-hivatalok-elerhetoseg-1

 

2. EFOP-1.1.1-15 és EFOP-1.9.3-VEKOP-17 kiemelt projektek által nyújtott segítség

Az európai uniós forrásokból működő projektek nagy hatékonysággal, széles eszköztárral és sokrétű módszerekkel segítik az érdeklődők munkavállalását.

A projektek célja a megváltozott munkaképességű személyek elhelyezkedésének és tartós munkavállalásának elősegítése. A program középpontjában az egészségkárosodással élő, munkát kereső emberek állnak. A projektben a Kormányhivatalok rehabilitációs hatóságaival együttműködő megváltozott munkaképességű emberek egy együttműködési megállapodás aláírását követően férhetnek hozzá a projektek által kínált szolgáltatásokhoz és támogatásokhoz.

EFOP-1.1.1-15, EFOP-1.9.3-VEKOP-17 kiemelt projektek bemutatása és elérhetőségei:
https://nszi.hu/efop-111-15-2015-00001
https://nszi.hu/projektek/europai-unios-projektek/efop-193-vekop-17-2017-00001
 

 

3. Akkreditált szolgáltatók, szervezetek

A civil szervezetek munkatársai nagy tapasztalatokkal és széles kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, illetve nagy odafigyeléssel segítik ügyfeleiket az álláskeresés során.

A szervezetek által foglalkoztatott mentorok és tanácsadók foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásokat nyújtanak az általuk bejelentett összes szolgáltatási helyszínen a megváltozott munkaképességű személyek és munkaadók számára azzal a céllal, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember jusson munkalehetőséghez.

A szolgáltató szervezetek elérhetősége az alábbi linken elérhető nyilvántartásban található meg:
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/hirek/rehabilitacios-szolgaltatast-vegzo-akkreditalt-szolgaltatok