Hová fordulhat segítségért?

Hová fordulhat segítségért?

 

1. Rehabilitációs Hatóság

A megyei kormányhivatalokban működő hatósági ügyintézők segítséget nyújtanak az elhelyezkedés sokféle szegmensében.

A rehabilitációs hatóságok a fővárosi és megyei kormányhivatalok keretében végzik tevékenységüket. A Hatóság a megváltozott munkaképességű személyek ellátási rendszerének működtetésért, a jogszabály által meghatározott esetekben a komplex minősítések, valamint egyéb eljárások lefolytatásáért felel. A Hatóságnál dolgozó rehabilitációs ügyintézők feladata a rehabilitációs szolgáltatások nyújtása, valamint a munkavállalás megkönnyítése, amelyet a foglalkozási rehabilitációs célú munkaközvetítés szolgáltatása hivatott elősegíteni.

A rehabilitációs hatóságok elérhetőségei:

https://szocialisportal.hu/jarasi-hivatalok-elerhetoseg-1

 

2. Akkreditált szolgáltatók, szervezetek

A civil szervezetek munkatársai nagy tapasztalatokkal és széles kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, illetve nagy odafigyeléssel segítik ügyfeleiket az álláskeresés során.

A szervezetek által foglalkoztatott mentorok és tanácsadók foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásokat nyújtanak az általuk bejelentett összes szolgáltatási helyszínen a megváltozott munkaképességű személyek és munkaadók számára azzal a céllal, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember jusson munkalehetőséghez.

A szolgáltató szervezetek elérhetősége az alábbi linken elérhető nyilvántartásban található meg:
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/hirek/rehabilitacios-szolgaltatast-vegzo-akkreditalt-szolgaltatok

 

Vissza