Harmincadik alkalommal rendezik meg a Sérült Gyermekek Napját

Harmincadik alkalommal rendezik meg a Sérült Gyermekek Napját


Összefoglaló

A jubileumi eseménynek a Fővárosi Állat- és Növénykert ad otthont szeptember 12-én. Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) által szervezett, változatos programokat kínáló rendezvényre több ezer fiatalt és rokonaikat, segítőiket várják.

2022. szeptember 08.

 

#fogyatékosság #érdekképviselet #esélyegyenlőség #rendezvény

Az eseményt a budapesti Egyszülős Központban bejelentő Nyitrai Zsolt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszteri biztos kiemelte, hogy a fogyatékossággal élők és az őket képviselő szervezetek számíthatnak a kormány támogatására. Egy évtized alatt csaknem megháromszorozódott a fogyatékosságügyi érdekképviseleteket segítő állami juttatás. A kormány elkötelezett az iránt, hogy a fogyatékossággal élők is önálló életvitelt folytathassanak, és hozzáférhessenek az alapvető szolgáltatásokhoz. 

A „semmit rólunk, nélkülünk elv” jegyében a fogyatékkal élőket érintő ügyekben mindig kikérik az érdekképviseleti szervek véleményét, amelyet beépítenek a döntéseikbe. – hangsúlyozta a miniszteri biztos. 

A rendezvény szervezői első alkalommal működnek együtt az Egyszülős Központtal. Nagy Anna, a központ vezetője elmondta, hogy jelenleg Magyarországon közel 300 ezer olyan család él, ahonnan hiányzik az egyik szülő. A rendezvény annak is teret ad, hogy megszólíthassák a „láthatatlanul élő” egyszülős családokat. 

A Volánbusz járataival 19 megye 57 városából díjmentesen lehet eljutni a rendezvényre. 

Az ingyenes rendezvény regisztrációhoz kötött, amelyet szeptember 8-ig ezen a linken lehet megtenni.


Forrás: 
https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/09/06/nyitrai-szeptember-12-en-rendezik-meg-a-serult-gyermekek-napjat
https://efoesz.hu/tag/serult-gyermekek-napja/

 

 

Egy kisfiú örül miközben a füvön térdel és felemeli a kezeit.
Vissza