Áramkedvezmény jár az elektromos gyógyászati segédeszközök használóinak

Áramkedvezmény jár az elektromos gyógyászati segédeszközök használóinak


Összefoglaló

Áramkedvezményre jogosultak a társadalombiztosítási támogatással rendelt elektromos kerekesszékkel, elektromos mopeddel közlekedő mozgáskorlátozott, és a hálózati áramról működő oxigén koncentrátort napi rendszerességgel használók személyek.

2022. augusztus 18. https://www.kormanyhivatal.hu/

 

 

Az érintettek az éves kedvezményes kereten (2523 kWh) felül további 1697 kWH fogyasztásig vehetik igénybe a rezsicsökkentett árat. A kedvezményt 2022. augusztus 24-től a felhasználási hely szerint illetékes kormányhivatal egészségbiztosítási ügyfélszolgálatán vagy bármely kormányablakban, az erre szolgáló formanyomtatványon igényelheti minden olyan fogyasztó, aki, vagy akivel egy háztartásban élő személy napi rendszerességgel használ gyógyászati segédeszközt.

A kérelem benyújtása során új felhasználási hely esetén igazolni szükséges a szolgáltatásra vonatkozó szerződéses jogviszony fennállását, vagy ha már történt számlakibocsátás, a kérelem benyújtása előtt kézhez kapott utolsó számla befizetését. 

A kérelem a kedvezményes év folyamán bármikor benyújtható. Aki a kedvezmény iránti kérelmet év közben terjeszti elő, arra a kedvezményes évből (a kedvezményes év augusztus 1-jétől július 31-éig tart) még hátralévő időtartamra, naparányosan jogosult.

Az igénylés benyújtását követően a kormányhivatal ellenőrzi, hogy a jogosult, illetve vele közös háztartásban élő személy társadalombiztosítási támogatással kapott-e gyógyászati segédeszközt. A kedvezményre való jogosultságot a kormányhivatal határozatban állapítja meg, amelyről 5 napon belül elektronikus úton értesíti a szolgáltatót. A kedvezményt a szolgáltató érvényesíti.

Az igénylőlap és a kitöltési útmutató letölthető a kormányhivatal weboldaláról, mely erre a linkre kattintva érhető el.

A támogatás részletszabályait a Magyar Közlöny 134. számában megjelent 295/2022. (VIII. 9) Korm. rendelet tartalmazza.


Forrás:

https://www.kormanyhivatal.hu/hu/hirek/aramkedvezmenyre-jogosultak-az-elektromos-gyogyaszati-segedeszkozt-hasznalok
 

Hálózati dugaljba csatlakoztatott adapterek.
Vissza